dinsdag 1 maart 2011

ISAF-militair uit Italië gesneuveld bij Shindand in Afghanistan

Een Italiaanse soldaat is dinsdag in de West-Afghaanse provincie Herat tijdens een patrouille om het leven gekomen door een bomexplosie. Vier andere Italianen raakten gewond toen het explosief naast hun pantserwagen afging.

Dat heeft het Italiaanse ministerie van Defensie gemeld. Het slachtoffer is de 36-jarige luitenant Massimo Ranzani. De vier gewonden verkeren niet in levensgevaar.

De militairen maken deel uit van het 5 Alpini Regiment uit Vipiteno. Ze patrouilleerden in een pantserwagen van het type Lince toen ze ongeveer 25 kilometer ten noorden van Shindand, in het zuiden van de provincie Herat, werden geraakt door een bermbom.

Media in Italië melden dat de Taliban de verantwoordelijkheid voor de aanval hebben opgeëist "in het gebied bij de bazar van het district Adar Sang".

Italië leidt het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in Herat en het Regionaal Commando West van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht.

Er zijn ongeveer 3.800 Italiaanse troepen in Afghanistan gestationeerd. Massimo Ranzani is de 37ste Italiaanse soldaat die in het Aziatische land om het leven komt.